Anders Lyon
Utställningsproducent, illustratör, arkitekt

Anders Lyon är född 1962 och uppvuxen i Göteborg. Utbildad till arkitekt på Chalmers. Efter tre år som arkitekt så valde Anders att öppna egen verksamhet som illustratör. Idag arbetar han som utställningsproducent, illustratör och konstnär.I konstnärskapet handlar det mycket om motiv från kust och hav, samt från olika hörn av världen, inte så konstigt kanske, med tanke på uppväxten i Göteborg och några år på olika passagerarbåtar ut i världen.

“Jag har arbetat med illustration och måleri i olika former så länge jag kan minnas. Under större delen av mitt vuxna liv har jag arbetat som illustratör med egen verksamhet, med uppdragsgivare i många olika branscher. De flesta illustrationsuppdrag har handlat att visualisera olika budskap eller att förklara teknik på ett lättfattligt sätt.

För egen utveckling och balans så växlar jag arbete m
ellan kommersiella uppdrag och ett mera fritt skapande “där ingen annan bestämmer”. Det kan handla om att arbeta i traditionella tekniker som olja och akvarell, eller som nu senast; Pop art 3D där motiven klipps ut och klistras i lager för en spännande djupverkan.

Anders Lyon

Medlem i Svenska Tecknare, Illustratörcentrum och Forum för utställare.


 
 

 

Ring för illustrationer 

0704 - 338 143

Vi svarar alltid på email inom 48 timmar.

email ©LYON Produktion AB